Ferrari pregovarao sa Valentinom Rossijem

Radiosarajevo.ba
Ferrari pregovarao sa Valentinom Rossijem

Nakon što je postalo jasno da Luca Badoer ne može kvalitetno uskočiti na mjesto Felipea Masse, Ferrari se dao u potragu za novim rješenjem. Izbor je pao na Fisichellu, no daleko od senzacionalnog angažmana nije bio - Valentino Rossi.

Vezano: Fisichella prešao u Ferrari

Prvak MotoGP-a, Valentino Rossi, priznao je da je stupio u kontakt s ekipom Ferrarija te bio u konkurenciji za crveni bolid za Veliku nagradu Italije koja se tradicionalno vozi u Monzi.

"Istina je, razgovarao sam sa Stefanom Domenicalijem", rekao je Rossi, a potom otkrio što ga je spriječilo da promijeni sport. Ključne su bile dvije činjenice.

"Prvi je bio moj vrat. Monza nije najzahtjevnija staza za vratne mišiće, ali napor bi svejedno bio velik. Nisam siguran da bih bio u stanju završiti utrku", objasnio je Rossi, podsjetivši na slične probleme koji su mučili Michaela Schumachera dok je razmatrao povratak na stazu.

"Druga stvar je što se borimo za novi naslov u MotoGP-u. Utrka u Monzi donijela bi mi dodatni stres i mislim da je bolje ostati u MotoGP-u", dodao je.

Osim toga, muči ga i nedostatak testiranja: "Već smo ranije shvatili da bi pokušaj ulaska u Formulu 1 bez dostatnih priprema donosio više rizika nego zabave. Nemoguće je pohvatati sve konce u samo tri dana".

Rossi je razmišljao o prelasku u Formulu 1 i prije nekoliko godina, ali ipak se posvetio onome što mu najbolje ide. Massino je mjesto pripalo presretnom Giancarlu Fisichelli.

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije