Ferrari pokreće program za mlade vozače

Radiosarajevo.ba
Ferrari pokreće program za mlade vozače

Nakon povrede Felipea Masse, Ferrari se našao u poziciji da su zamjenu za Brazilca morali tražiti u vozaču koji deset godina nije vozio nijedan Grand prix - 38-godišnjem Luci Badoeru.

Da bi u budućnosti izbjegli takvu situaciju u Ferrariju su odlučili krenuti s programom za mlade vozače. Taj program koristi većina velikih timova formule jer upravo u slučaju nepredviđenih situacija, mladi vozač dobiju priliku zakoračiti u svijet oktana i pokazati sve ono što su naučili testirajući bolide.

"U nekoliko posljednjih godina propustili smo priliku da napravimo program za mlade vozače, ali sada radimo na tome", rekao je šef Ferrarija Stefano Domenicali.

Luca Badoer odvozio je dvije utrke, ali za Monzu Ferrari traži novog vozača, jer nikako ne mogu biti zadovoljni nastupima svog test vozača. U kombinacijama su Marc Gene i Giancarlo Fisichella.

Fisichella i Alonso prvi kandidati za zamjenu Badoera

Vozio je dvije utrke, ostao bez bodova i sada u Ferrariju hitno traže zamjenu već za sljedeću utrku, 13. ovosezonsku, Veliku nagradu Italije u Monzi koja je na rasporedu 13. septembra.

Kako pišu talijanski mediji Alonso i Fisichella prvi kandidati za zamjenu Badoera .

Ako Briatore od puštanja Alonsa u Ferrari dobije dovoljno novca da dovede Roberta Kubicu iz BMW-a, mogao bi uslišiti želje Ferrarija.

Na pitanje o medijskim napisima bi li u Monzi Ferrarijev bolid mogao voziti Alonso, šef tima “propetog konjića” Stefano Domenicali kratko je rekao: "Sada prvi put čujem za takvu mogućnost."

Kao druga opcija spominje se pilot Force Indije, 36-godišnji Talijan Giancarlo Fisichella, koji je proteklog vikenda na Velikoj nagradi Belgije došao do svoje 4. najbolje startne pozicije u karijeri, svojoj je ekipi donio prvi pole-position u njezinoj povijesti, a kasnije je u utrci osvojio sjajno drugo mjesto.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije