F1: Fisichella iznenadio na kvalifikacijama

Radiosarajevo.ba
F1: Fisichella iznenadio na kvalifikacijama

Talijan Giancarlo Fisichella u Force Indiji osvojio je najbolju startnu poziciju uoči VN Belgije koja se vozi ove nedjelje na stazi Spa Francorchamps. Pole Fisichelle definitivno je najveće iznenađenje ovih kvalifikacija iako ih je bilo još.

Vozač Force Indije bio je jako brz kroz sva tri dijela kvalifikacija što je na kraju okrunio najboljom starnom pozicijom. Iako mu je vjerojatno bolid lakši od konkurencije iza njega svejedno je ovo veliki uspjeh za njegovu momčad koja se donedavno borila za ulazak u drugi dio kvalfikacija.

Drugo mjesto zauzeo je još jedan Talijan – Jarno Trulli u Toyoti koji je doprinio iznenađenjima na ovim kvalifikacijama. Drugi startni red predvodi Nick Heidfeld u BMW-u, dok se uz njega nalazi pobjednik prošle utrke Rubens Barrichello.

Dobar nastup BMW-a potvrđuje i Robert Kubica petim startnim mjestom ispred jednog od favorita za pobjednika ove utrke Kimija Räikkönena. Timo Glock (Toyota) kvalificirao je svoj bolid ispred dva Red Bulla koja predvodi Sebastian Vettel. Među prvih deset iza Webbera se plasirao Nico Rosberg.

Neugodna iznenađenja su neprolazak, Lewisa Hamiltona, Fernanda Alonsa te ponajviše Jensona Buttona u posljednji dio kvalifikacija. Trojac je zauzeo mjesta od 12. do 14. mjesta.

Nedjeljna utrka mogla bi biti jako zanimljiva, a sve bi dodatno mogla zakomplicirati i moguća kiša. Start utrke je u 14 sati po našem vremenu.

VN Belgije, kvalifikacije:

1. G. Fisichella (Ita/Force India-Mercedes) 1:46:308
2. J. Trulli (Ita/Toyota) 1:46:395
3. N. Heidfeld (Nijem/BMW Sauber) 1:46:500
4. R. Barrichello (Bra/Brawn-Mercedes) 1:46:513
5. R. Kubica (Pol/BMW Sauber) 1:46:586
6. K. Raikkonen (Fin/Ferrari) 1:46:633
7. T. Glock (Nijem/Toyota) 1:46:677
8. S. Vettel (Nijem/ Red Bull-Renault) 1:46:761
9. M. Webber (Aus/Red Bull-Renault) 1:46:788
10. N. Rosberg (Nijem/Williams-Toyota) 1:46:362

sportskenovosti.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije