Emotivna strana F1: Kako je nastala priča o uplakanom dječaku i Räikkönenu

Radiosarajevo.ba
Emotivna strana F1: Kako je nastala priča o uplakanom dječaku i Räikkönenu
/ twitter
Osim pobjede Lewisa Hamiltona u žestokom duelu sa Sebastianom Vettelom, utrku Formule 1 u Barceloni obilježio je "slučaj uplakanog dječaka".

Za one koji nisu gledali prijenos utrke: Odustajanje Kimija Räikkönena u prvom krugu utrke izazvalo je žestoku reakciju jednog dječaka na tribinama koji je malo kasnije u padocku Ferrarija imao priliku upoznati svog idola.

Mediji danas otkrivaju kako je nastala jedna od najemotivnijih priča Formule 1.

Čim je na velikom ekranu objavljen snimak dječaka s obilježjima Ferrarija, uplakanog zbog odustajanja finskog vozača, Formula One Management (FOM) nije oklijevao.

Šestogodišnji dječak Thomas Danel i njegovi roditelji Jordan i Coralie izvučeni su s tribine i kroz tunel ispod piste prebačeni na drugu stranu – u padock Ferrarija.

Tamo je organiziran susret malog Thomasa s Kimijem Räikkönenom, a francuski dječak dobio je potpisanu majicu i kapu. Umjesto suza, na njegovom licu pojavio se širok osmjeh, a sreću nisu skrivali ni roditelji.

"To je bio fantastičan dan za nas. Nismo mogli vjerovati kada su nas pozvali s tribina i odveli u Ferrarijev štab", rekla je majka Coralie koja je objasnila da je u njihovoj kući sve u znaku Ferrarija, čak su i mačku nazvali Schumi.

Za Liberty Mediju, novog vlasnika Formule 1, bio je ovo izvanredan marketinški potez, o čemu svjedoče reakcije na društvenim mrežama koje su zapalili Thomas Danel i Kimi Räikkönen.

"Ono što smo doživjeli je nezaboravno, takvi potezi daju život Formuli 1", rekla je Coralie Danel.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije