Ecclestone o Hitleru: To je nesporazum

Radiosarajevo.ba
Ecclestone o Hitleru: To je nesporazum

Šef takmičenja Formule 1 Bernie Ecclestone posuo se pepelom nakon nedavnog intervjua Timesu u kojem je, u nekim dijelovima, hvalio nacističkog diktatora Adolfa Hitlera.

Vezano: Ecclestone na meti kritika zbog izjava o Hitleru

Predsjednik Svjetskog židovskog kongresa Ronald Lauder pozvao je Ecclestonea da podnese ostavku, ali prvi čovjek Formule 1 sve je nazvao velikim nesporazumom.

"Nisam istaknuo Hitlera kao pozitivan primjer, samo sam rekao da se prije svojih strašnih zločina uspješno borio protiv nezaposlenosti i privredne krize", izjavio je Ecclestone za Bild.

Njemački je dnevnik na to cinično primijetio kako je Hitler otvarao poslove u tvornicama oružja, pripremajući se za Drugi svjetski rat. Pozvao je i Ecclestonea da se izvini zbog svojih izjava.

"Nikad mi na pamet nije palo povrijediti ičije osjećaje. Među mojim bliskim prijateljima je mnogo Židova. Svi koji me poznaju, znaju da nikad nisam napadao manjine", zaključio je Ecclestone.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije