Campos, Manor i USF1 ulaze u F1

Radiosarajevo.ba
Campos, Manor i USF1 ulaze u F1

Međunarodna federacija autosporta (FIA) objavila je listu 13 timova za sljedeću sezonu Formule 1. Na njoj su sve postojeće timovi, premda sukob nije izglađen...

Definitivno će sljedeće sezone u Formuli 1 nastupati Williams i Force India, postojeći timovi u takmičenju koje su poslale bezuvjetne prijave. FIA im je također priključila Red Bull, Ferrari i Toro Rosso, obzirom da insistira na provođenju dugoročnog ugovora koji su ta tri tima potpisali prije nekoliko sezona. Tu će svakako nastati problemi, jer su iz Ferrarija već ranije najavljivali poduzeti određene kontramjere pozovu li se u FIA-i na taj ugovor.

Bit će problema i s preostalih pet timova (Brawn GP, McLaren, Renault, Toyota i BMW Sauber). I njih je FIA uvrstila na popis timova za sljedeću sezonu, iako su uvjetovali nastup prolongiranjem FIA-inih novouvedenih pravila, koja bi trebala vrijediti već od sljedeće sezone.

Njima je FIA odredila sedmodnevni moratorij. Do sljedećeg bi petka, 19. juna, trebali povući svoje uvjetne prijave i uložiti bezuvjetne. Ne dogodi li se to, FIA će ih isključiti iz takmičenja.

Konačno, nove tri ekipe od sljedeće će sezone biti španski tim Campos Grand Prix, iza koje stoji meksički miljarder Carlos Slim, USF1, američki tim koji drži Peter Windsor i Ken Anderson, te britanski Manor Grand Prix, ekipa čiji je ulazak ispred Lole i Prodrivea najveće iznenađenje.

Pod imenom Manor Motorsport tim je postao poznat takmičući se u Formuli 3. Vode je John Booth i Nick Wirth.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije