Button: "Znamo gdje smo griješili"

Radiosarajevo.ba
Button: "Znamo gdje smo griješili"

Nakon trosedmične ljetne pauze došao je red na VN Europe na kojoj će se, ako je vjerovati trenutno vodećem Jensonu Buttonu, Brawn GP vratiti na pobjedničku stazu i tako ponovno povećati prednost u odnosu na sve bližu konkurenciju.

"Mislim da smo konačno pronašli previd koji nas je stajao hrpe bodova na protekle dvije/tri utrke, ali prije nego što izađemo na stazu ne možemo biti potpuno sigurni", započeo je trenutno vodeći čovjek u prvenstvu, Jenson Button.

Međutim, iako je tzv. previd ispravljen Button je svjestan pritiska i nužnosti konstantnih dobrih vožnji koje su neophodne ukoliko uistinu želi stići do titule svjetskog prvaka: "Puno bolje poznajemo bolid nego što je to bio slučaj prije nekoliko utrka zbog čega ne sumnjam u naš povratak na sam vrh grida."

"Činjenica je i da bez obzira na sve ne smijemo završavati utrke bez podija. Jednostavno je, ukoliko želimo titulu podij je nešto čemu iz utrke u utrku moramo težiti što će s obzirom na konkurenciju biti izuzetno zahtjevan posao. Naime, uz stalno prisutni Red Bull odličan posao odradili su i u Ferrariju, McLarenu i Renaultu, a nikako ne smijemo zaboraviti niti na odličnog Nicu Rosberga i njegov Williams", zaključio je sjajni Britanac.

Iako prednost vrlo lako može iščeznuti Button naglašava da mjesta za paniku još uvijek nema: "Činjenica je da bilo kakva bodovna prednost još uvijek ne osigurava konačno slavlje, no panici zaista nema mjesta. Ukoliko ne izgubimo koncentraciju i pozitivno ozračje u timu siguran sam da će rezultati doći sami od sebe."

Novi F1 vikend kreće sa prvim slobodnim treningom koji se vozi danas s početkom u 10 h.

sportskenovosti.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije