Button pred produženjem ugovora

Radiosarajevo.ba
Button pred produženjem ugovora

Trenutačno vodeći pilot u Svjetskom prvenstvu Formule 1, Britanac Jenson Button (29), mogao bi uskoro potpisati produženje ugovora sa svojim timom, Brawn GP-om.U prvih šest ovosezonskih utrka Button je slavio pet puta te u odnosu na drugoplasiranog Rubensa Barrichella, timskog kolegu, ima 15 bodova prednosti.

Sjajni Buttonovi rezultati natjerali su tako upravu Brawn GP-a da mu ponudi produženje saradnje, a potvrdio je to i glavni menadžer tima Nick Fry.

"Jenson je s nama već dugo. Imali smo loših rezultata, ali i uspjeha. Moj je cilj, kao i cilj tima, zadržati Buttona do kraja njegove karijere jer i on sam želi ostati. Tako bi poslije pet njegovih pobjeda bilo i vrijeme da sjednemo i porazgovaramo", rekao je Fry.

Nakon povlačenja Honde iz svijeta “oktanskog cirkusa”, Button je bio prisiljen poderati svoj osam milona funti vrijedan ugovor s japanskim proizvođačem, nakon čega je potpisao s Brawn GP-om, ponikloj na Hondinim ruševinama, ugovor vrijedan tri miliona funti po sezoni.

Fry također kaže da bi se Britancu mogla i povećati plata unutar tima, pogotovo ako osvoji naslov prvaka, međutim ključ za tako nešto dolazak je novih sponzora.

"Siguran sam da je Button sa svojim menadžerom već pričao kako mu je cijena zbog svih ovih pobjeda dramatično porasla. Ako dobijemo više sponzora, onda ćemo mu je moći i priuštiti", dodao je Fry.

sportal.vecernji.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije