Button: "Obje titule dolaze u Brawn GP"

Radiosarajevo.ba
Button: "Obje titule dolaze u Brawn GP"

FOTO: Reuters

Sve bolja forma McLarena vratila je osmjeh na lice pobjednika V.N. Singapura, Lewisa Hamiltona, ali iako nije dospio do podija daleko najzadovoljnija osoba raspletom sigurno je bio trenutno vodeći čovjek u prvenstvu, Jenson Button...

Lewisa Hamiltona sreća nije napustila u nedjelju što je mirnom, sigurnom i preciznom vožnjom sjajni Britanac znao iskoristiti stigavši do 11. pobjede u svojoj karijeri: "Savršen završetak odličnog vikenda. Utrka je bila vrlo naporna, posebno psihički, ali od samog starta sve mi je išlo na ruku."

U jednom trenutku spominjao se problem sa KERS-om, ali Hamilton poručuje da je to bila tek kratkotrajna gnjavaža: "Javili su mi iz boksa o tom problemu, ali nakon što sam restartovao sistem sve je radilo bez ikakvih problema. Vrlo mi je drago što sam se već ovdje uspio iskupiti za posljednji krug na Monzi", rekao je Britanac.

Vezano: Hamiltonu pobjeda V.N. Singapura

Vjerojatno najzadovoljniji bio je Jenson Button koji je petim mjestom u Singapuru stigao na mali korak do prestižne titule svjetskog prvaka: "Kako za mene tako i za ekipu vikend u Singapuru maksimalno je iskorišten. Mislim da smo u potpunosti iskoristili sve što se iskoristiti dalo te ukoliko zadržimo samo djelić ovog momentuma obje titule dolaze u Brawn GP."

Nakon duge odsutnosti od samog vrha Timo Glock je odradio fantastičan posao dovezavši svoju Toyotu do odličnog drugog mjesta: "Iza nas je odličan vikend i drago mi je što smo za to konačno i propisno nagrađeni. Nakon solidnih kvalifikacija bolid nije zakazao niti danas što nam je uz odličnu strategiju i donijelo zaista odličan rezultat. Ne možete niti zamisliti koliko nam svima ovaj rezultat znači - samopouzdanje se vratilo."

Nakon svih problema Fernando Alonso je ponovno pokazao zašto ga mnogi smatraju jednim od najboljih vozača u Formuli 1: "U ovako teškim trenucima za tim kvalitetan rezultat bio je veoma potreban. Bolid je bio u odličnom stanju, strategija je bila odlična i nakon teškog prvog kruga utrka se razvila bolje nego što smo očekivali."

Vezano: Renault potvrdio odlazak Alonsa

sportnet.hr/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije