Briatore: Otišao sam za dobrobit Renaulta

Radiosarajevo.ba
Briatore: Otišao sam za dobrobit Renaulta

Donedavni šef momčadi Renaulta Flavio Briatore otkrio je kako je glavni razlog njegovog napuštanja stolice na kojoj sjedi od 2000. spas francuske ekipe...

Skandal namještanja rezultata koji ovih dana potresa Formulu 1 u srijedu je donio i prve žrtve - Renault su bili primorani napustiti direktor tima Flavio Briatore i tehnički direktor Pat Symonds, a sve zbog "dobrobiti francuske momčadi".

"Odlaskom sam samo želio spasiti tim. To mi je dužnost i zbog toga sam okončao avanturu u F1", rekao je Briatore britanskim medijima.

Njegovu je odluku i ponašanje prokomentirao i šef takmičenja Bernie Ecclestone. "Velika je šteta što je Flavio morao karijeru okončati na ovakav način. Kriv je, to mu se ne može osporiti; ono što je učinio bilo je potpuno nepotrebno i sramotno."

"Ovaj se sport oporavio od puno toga za što su tvrdili da će biti kobno - tako će se oporaviti i od ovoga skandala. Navodno se sve trebalo završiti smrću Ayrtona Senne, pa umirovljenjem Michaela Schumachera...", dodao je Ecclestone.

Turbulentna godina u svijetu Formule 1 ne čudi Ecclestonea.

"Ljudi govore da je godina bila stravična, ali u F1 se uvijek nešto događa. Nikada nije posve mirno", rekao je Bernie.

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije