Briatore: I taksisti su bolji od Rossa Brawna

Radiosarajevo.ba
Briatore: I taksisti su bolji od Rossa Brawna

Renaultov šef Flavio Briatore prvo je kritizirao Jensona Buttona nazvavši ga dečkom koji je spor kao stup, a zatim se malo prebacio na šefa tima Brawn-Mercedes Rossa Brawna.

Briatore je izjavio da će predložiti da Rossa Brawna smijene s čela Udruženja timova Formule 1 (FOTA). Kad su ga novinari pitali koga bi postavio na njegovo mjesto, bio je još ciničniji:

"Svako bi taj posao obavljao bolje od njega, pa čak i prvi taksist na kojeg naiđete na ulicama Šangaja", rekao je Briatore, koji je zadužen za komercijalne poslove u FOTA-i.

Briatore je još jednom ponovio da ovogodišnji uspjesi Browna ne mogu donijeti ništa dobrog formuli, već će je samo stajati velikih novčanih gubitaka i smanjenju popularnosti. Zato je predložio da bi Brawn dio novca koji dobiva zbog pobjeda trebao preraspodijeliti ostalim ekipama.

Na optužbe je reagirao i čelnik Formule 1 Bernie Ecclestone.

"Nije mi jasno što hoće Briatore. Bolje mu je da prestane optuživati i već jednom prizna da je Ross napravio odličan posao. A i ne slažem se da je Button spor vozač", rekao je Ecclestone.

Čelnog čovjeka formule zabrinjava malen interes Kineza za Formulu 1 jer tribine su na treninzima bile sablasno prazne, ali uvjeren je da će se to promijeniti.

"Razočaran sam što kineske kompanije nisu potpuno podržale tu utrku, no to će se promijeniti kad shvate koliko mogu dobiti od formule" uvjeren je Ecclestone.

Odbacio je mogućnost da Kina u sljedećim godina izgubi domaćinstvo. "Dokle god bude postojala Kina, mi ćemo biti ovdje", poručio je Bernie.

Iako su vjerovali da će u Kini stvari krenuti na bolje, tim Ferrarija još je u velikim problemima. Nije pomoglo ni to što su se odrekli Michaela Schumachera, a ni uklanjanje KERS-a s bolida.

Räikkönnen je ipak optimist: "Nadam se da će uskoro i nama krenuti, a u međuvremenu moramo pokušati izvući najbolje iz onog što imamo. Ne znam jesmo li bolji s KERS-om ili bez njega. Možda smo ga trebali ostaviti na jednom bolidu pa da možemo uspoređivati."

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije