Brawn GP sigurno još tri godine u formuli 1

Radiosarajevo.ba
Brawn GP sigurno još tri godine u formuli 1

Vodeći tim sezone među konstruktorima Brawn GP pronašao je novog sponzora koji im garantuje da će sljedeće tri sezone sigurno biti u svijetu formule 1.

Brawn je na početku ove sezone u posljednji trenutak uspio osigurati sredstva kao nasljednik Honde potpisavši uoći Velike nagrade Australije jednogodišnji ugovor s kompanijom Virgin.

Virgin unatoč uspješnoj sezoni neće potpisati novi sponzorski ugovor, ali čelne ljude Brawn to ne brine jer su pronašli nove sponzore kojim im garantiraju još tri sezone u formuli. Nove sponzore žele zadržati u tajnosti i bit će predstavljeni tek kad i bolid za 2010. godinu.

"Nemamo brige o sljedeće tri sezone. Potpisali smo nekoliko lijepih ugovora, ali više govora o tome će biti kad predstavimo novi bolid", poručili su iz Brawna.

Brawn je u posljednje vrijeme bio povezivan sa sponzorima kao što su Emirates airline, Monster energy drink, Bwin i Telmex.

Tim Rossa Brawna vodeći je među konstruktorima sa 126 bodova šest utrka prije kraja sa 27,5 bodova više od drugoplasiranog Red Bulla.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije