BMW se povlači iz Formule 1

Radiosarajevo.ba
BMW se povlači iz Formule 1

Njemački proizvođač automobila sazvao je u srijedu ujutro izvanrednu konferenciju za medije na kojoj su obznanili kako se, na kraju ove sezone Svjetskog prvenstva u formuli 1, povlače iz tog automobilskog takmičenja.

U BMW-u navode kako je razlog povlačenja "razvoj situacije u automoto sportu te strateška odluka da se finansijski i ljudski resursi preusmjere u nove tehnologije i projekte vezane uz sigurnost i kvalitetu vožnje automobila".

Iz BMW-a su poručili kako će i dalje ostati uključeni u ostale automoto sportove, dok je prvi čovjek Formule 1, Bernie Ecclestone, bio odlučniji.

"BMW je odredio kako u tri godine žele osvojiti naslov svjetskog prvaka. To baš i nije ispalo tako pa su možda zbog toga odlučili se povući", rekao je Bernie za BBC Radio 5.

Vozači BMW-a, Nick Heidfeld i Robert Kubica, ukupno su skupili tek osam bodova ove sezone zbog čega je ekipa na zadnjem mjestu u poretku konstruktora.

"Kada se uzme u obzir koliko su novca potrošili za rezultate kakve ostvaruju, ne može se reći da je to dobra investicija", prokomentirao je Ecclestone i dodao: "Zaista su vjerovali da u tri godine mogu osvojiti naslov prvaka, kao što sam se ja nadao da hoće."

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije