Bez VN Njemačke 2010. godine?

Radiosarajevo.ba
Bez VN Njemačke 2010. godine?

Kalendar formule 1 za 2010. godinu vrlo lako mogao bi biti bez Velike nagrade Njemačke nakon što su čelni ljudi Nurburgringa poručili da ne misle zamijeniti Hockenheim.

Nurburgring i Hockenheim imaju dogovor po kojem se svake godine mijenja domaćin Velike nagrade Njemačke. Ovogodišnje izdanje bilo je na Nurburgringu, a iz Hockenheima već duže muku muče s finansijskim sredstvima oko organizacije utrke i zbog straha od bankrota grada morali su odustati od Velike nagrade sljedeće godine.

Logičan slijed bio je da se utrka preseli na Nurburgringa, ali njihov glavni direktor Walter Kafitz samo je kratko rekao: "Nikako ne možemo organizirati sljedeće godine, sve planiramo za 2011. godinu."

Kafitz se ipak nada da će se uskoro problem ipak riješiti te će Njemačka i sljedeće godine organizirati utrku: "Ne mogu zamisliti Formulu 1 bez utrke u Njemačkoj. Vrlo sam optimističan i nadam se da ćemo imati soluciju za svaku godinu."

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije