Bernie: Kazna Flaviju Briatoreu je prevelika

Radiosarajevo.ba
Bernie: Kazna Flaviju Briatoreu je prevelika

O namještanju utrke na Velikoj nagradi Singapura i kazni Flaviju Briatoreu progovorio je i Bernie Ecclestone koji smatra kako je kazna Flaviju prevelika.

"Postojale su tri osobe koje su znale što se događa. Nitko drugi nije bio uključen. Ti ljudi se moraju s time nositi, iako je po meni Flavio kažnjen preoštro. Ne mislim da je to bilo potrebno, ali i ja sam bio u komisiji koja je o tome odlučivala, pa sam i samim time kriv" rekao je Ecclestone, te dodao da je Briatore pojavljivanjem pred vijećem mogao izbjeći tako drakonsku kaznu.

Vezano: Briatore: Šokiran sam!

"Prvo je bio pozvan da se pojavi pred auto moto vijećem, ali je posredstvom odvjetnika poručio da FIA nema nadležnost kad je on u pitanju. A tako se ne radi, jednostavno je trebao priznati", dodao je prvi čovjek Formule 1.

Ecclestone je istakao svoje veliko prijateljstvo s Briatoreom, ali i rekao kako je ono sada nategnuto: "Flavio je moj veliki prijatelj, ali trenutačno mi ne govori ništa, ne znam. On misli da sam ga trebao braniti."

Za kraj je Ecclestone istaknuo kako Briatoreova žalba ne bi imala smisla jer ne može nikako pobijediti FIA-u. "Na redovnom mu, građanskom sudu to neće proći. Zaključit će da je mladog momka mogao poslati u smrt. Tamo neće imati šanse kao na FIA-i", dodao je Bernie.

sportal.hr/sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije