Barrichello najbrži na V.N. Evrope

Radiosarajevo.ba
Barrichello najbrži na V.N. Evrope

Brazilac Rubens Barrichello osvojio je prvu poziciju na V.N. Evrope u Valenciji. Barrichello je utrku završio za 1h 35' 51'' 289.

Lewis Hamilton utrku je završio na drugoj poziciji. Iako je imao pole position i odlično odvezao utrku, ali krivica što Britanac nije završio na prvoj poziciji ide na dušu mehaničarima McLarena koji su se spetljali u boksu, zaboravili jednu gumu, što je aktualnom prvaku oduzelo preko 13 sekundi i tako pobjedu poklonili vozaču Brown GP-a.

Kimi Raikkonen odlično je odvezao utrku i završio na trećoj poziciji i tako spasio 'obraz' Ferrariju.

Drugi vozač McLaren Mercedesa Heikki Kovalainen utrku je završio na četvrtoj poziciji, dok je peti bio Nico Rosberg iz Williamsa.

Domaći vozač od kojeg se mnogo očeikvalo Fernando Alonso završio je na šestoj poziciji. Jenson Button, vodeći na poretku vozača, kroz cilj je prošao sedmi. Osmi je završio Kubica, dok je Webber završio deveti.

Novi vozač Ferrarija Luca Badoer utrku je završio na sedamanestoj poziciji, a od njega lošiji je bio samo Kazuki Nakajama kojem je nekoliko krugova prije kraja utrke pukla guma te je skoro čitav krug vozio doslovno na felgi.

Rezultati VN Europe:
1. Rubens Barrichello, Brawn-Mercedes
2. Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes +2.3
3. Kimi Räikkönen, Ferrari +15.9
4. Heikki Kovalainen, McLaren-Mercedes +20.0
5. Nico Rosberg, Williams-Toyota +20.8
6. Fernando Alonso, Renault +27.7
7. Jenson Button, Brawn-Mercedes +34.9
8. Robert Kubica, BMW Sauber +36.6

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije