Barrichello i Massa dobitnici 'Zlatne kacige'

Radiosarajevo.ba
Barrichello i Massa dobitnici 'Zlatne kacige'

Foto: speed-academy.de

Rubens Barrichello (37) i Felipe Massa (28) dobitnici su Zlatne kacige, najvišeg priznanja koje dodjeljuje Brazilski F1 moto savez.

Barrichello je nagradu na svečanosti u Sao Paulu dobio za svoj doprinos Brazilu u svijetu oktanskog cirkusa tokom godina uprkos činjenici da je vozeći bold Brawn GP-a okončao sezonu “tek” treći u ukupnom poretku vozača, a posvetio ju je svom ujaku Darciju Camposu.

Barrichello je, podsjetimo, Brazilu donio jubilarnu 100. pobjedu u svijetu Formule 1 na Velikoj nagradi Evrope u Valenciji.

S druge strane, Massa je dobio zlatnu repliku vlastite kacige koja mu je spasila život na kvalifikacijskom treningu za Veliku nagradu Mađarske u julu, kao znak lijepe geste organizatora za najboljeg brazilskog F1 vozača posljednjih godina.

"Imam pravu kacigu koja mi je spasila život kod kuće, a ova nagradu nosit ću u posebno mjestu u svom srcu cijeli život", rekao je novopečeni otac Massa.

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije