Barrichello: Bio sam bez posla, a sad se borim za naslov

Radiosarajevo.ba
Barrichello: Bio sam bez posla, a sad se borim za naslov

“Prave taktičke odluke donijele su pobjedu”. Glavni Barrichellov inženjer tom je rečenicom rekao sve o VN Monze i novoj dvostrukoj pobjedi Brawn GP-a (četvrti put ove sezone).

Vezano: Barrichello prvi u Monzi

Rubens je odvozio savršenu utrku, ali i Brazilac je znao da je pola posla napravljeno u boksu.

"Dobro sam startao, to je malo pomoglo, ali taktika jednog ulaska u boks ipak je odredila pobjednika", priznao je nakon druge ovosezoneske pobjede 37-godišnji Barrichello.

"Živim kao u bajci. Prije devet mjeseci nisam imao posao, a sad vozim sjajan bolid i borim se za naslov", rekao je Rubens, koji se četiri utrke prije kraja sezone vodećem u poretku, timskom kolegi Jensonu Buttonu približio na 14 bodova.

"Jenson i ja do zadnje utrke vodit ćemo veliku bitku za naslov", rekao je Brazilac.

Vozači Red Bulla imali su grozan dan u Monzi te su se vjerojatno oprostili od borbe za trofej. Mark Webber za Buttonom zaostaje 28,5 bodova, a utrku je završio u prvom krugu, dok je Vettel osvojio samo bod i sada zaostaje 26 za Britancem.

"Radije bih bio na Rubensovu mjestu, ali ni drugo mjesto nije najgore što mi se moglo dogoditi. Barrichello je smanjio prednost, ali barem vozači Red Bulla nisu ništa napravili. Rubens će mi do kraja biti najveći rival za naslov", istakao je Button.

Fer borbu između prva dva vozača u ukupnom poretku želi i vlasnik tima Ross Brawn

"Želim samo da borba njih dvojice bude poštena, nikakvih timskih naredbi neće biti", potvrdio je Brawn.

Drugim mjestom i penjanjem na pobjedničko postolje nakon šest utrka pao je kamen sa srca Jensona Buttona. Već su svi počeli sumnjati u njegovu "glavu" i vjerovali da se ne može nositi s velikim pritiskom. Britanski mediji čak su mu savjetovali da angažira psihološkog savjetnika.

"Ne treba mi nikakva pomoć, samo ja znam što mi se događa u glavi", odgovorio je Button.

Lewis Hamilton (McLaren) do posljednjeg kruga bio je na trećem mjestu, ali u pokušaju sustizanja Buttona izgubio je kontrolu i zabio se u zid te šest bodova prepustio Räikkönenu (Ferrari).

"Izvinjavam se svima, ali vozio sam na granici želeći osvojiti drugo mjesto", rekao je Hamilton.

Iduća je utrka vozi se za dvije sedmice u Singapuru, naravno u noćnom terminu.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije