Barrichello: Ako je Button favoriziran, onda ja odlazim

Radiosarajevo.ba
Barrichello: Ako je Button favoriziran, onda ja odlazim

Rubens Barrichello javno je ispoljio nezadovoljstvo nakon što ga je strategija iz boksa vjerojatno spustila s pobjedničkog trona na drugu stepenicu pobjedničkog postolja.

U razgovoru za brazilsku radio stanicu Jovem Pan odmah po završetku Velike nagrade Španije, pete utrke Svjetskog prvenstva u Formuli 1, Barrichello je potvrdio da je razgovarao s čelnim ljudima BrawnGP tima i upozorio ih da neće tolerirati njihovo šikaniranje.

"Ušao sam u boks i rekao Rossu Brawn da ću, ukoliko je napravio bilo šta da pobjedu uruči Jensonu Buttonu, objesiti svoje radno odijelo i otići kući. Meni to ne treba, bolji sam ja od toga", kazao je najiskusniji vozač Formule 1.

Premda je vodio velik dio utrke i bio spreman za pobjedu, Barrichello je po treći put u kruženju pistom pozvan u boks, premda za takvo što nije bilo potrebe. Izgubljene sekunde promovirale su njegovog timskog kolegu u pobjednika (četvrti put u sezoni), što je razočaralo 37-godišnjeg Brazilca.

"Brawn mi je rekao da je Buttonova pobjeda bila samo slučaj, da nije trebalo tako ispasti. Ne znam ima li sve to smisla. Bio sam vodeći u utrci, imao sam dovoljno goriva i sigurno bih pobijedio. Zbog takvih sam stvari napustio Ferrari (Barrichellova uloga bila je uloga “vodonoše” Michaelu Schumacheru, op.a.). Obitelj me oformila kao iskrenu osobu na što sam ponosan. Radije ne bih pobijedio nego slavio na nepošten način", dodao je.

U svojoj 17. sezoni u elitnom automobilističkom takmičenju Barrichello očekuje desetu pobjedu u karijeri. Posljednji put je slavio 2004. godine na Velikoj nagradi Kine u Ferrarijevom bolidu.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije