Barichello: "Na vrhuncu sam karijere"

Radiosarajevo.ba
 Barichello: "Na vrhuncu sam karijere"

Pobjeda u Valenciji izbrisala je sve frustracije. Sve svađe sa šefom Rossom Brawnom. Prije mjesec dana Rubens Barrichello bio je 95 posto siguran u završetak karijere, nakon slavlja u Španiji Rubinho je zatražio produženje ugovora.

"Nikad nisam uživao u formuli 1 kao ove sezone. Sad sam na vrhuncu svoje karijere i vjerujem da bih još jednu godinu mogao voziti s najboljima", rekao je Barrichello.

Slavljem se Rubinho vratio i u borbu za naslov prvaka. Šest utrka prije završetka sezone Barrichello zaostaje 18 bodova za vodećim, timskim kolegom Jensonom Buttonom.

"Mogu osvojiti naslov, znam da Jenson ima veliku prednost, ali u posljednjim utrkama Button se jako muči s rezultatima i to je moja prilika", istaknuo je Rubens.

I Button je svjestan da njegova prednost neće vječno trajati ako se ponovno ne počne penjati na pobjednička postolja gdje je zadnji put bio prije dva mjeseca. Svijetla je točka za Britanca u Valenciji ta što ni jedan vozač Red Bulla, ni Mark Webber ni Sebastian Vettel, nije osvojio bodove, pa je Jenson u odnosu na Australca povećao prednost na 20,5 bodova i 25 u odnosu na Nijemca.

"Dobra je stvar to što svaku utrku završim, ali do kraja sezone bod ili dva po Grand Prixu neće mi biti dovoljni. Moji mehaničari moraju nešto napraviti jer mi se čini da ja stojim na mjestu dok se ostali bore za pobjede", zabrinut je Button.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije