Alonso: Osjećam pritisak Ferrarijeve moći

Radiosarajevo.ba
Alonso: Osjećam pritisak Ferrarijeve moći

Službeno je potvrđeno kako će dvostruki svjetski prvak Španac Fernando Alonso od sljedeće sezone voziti za Ferrari.

Šef propetog konjića Stefano Domenicali potvrdio je dolazak Alonsa: "Ponosni smo što možemo u našu ekipu dočekati još jednog pobjednika koji je svoju moć i znanje već demonstrirao osvajanjem dva naslova prvaka."

Kako to obično biva u Formuli gdje su ograničena mjesta u timovima, nametnulo se pitanje umjesto koga će voziti Alonso, a logičan izbor je Kimi Raikkonen pa će tako za Ferrari sljedeće sezone voziti Massa i Alonso.

"Naravno, želimo zahvaliti Kimiju na svemu što je napravio za Ferrari dok je bio naš član, a to nije malo. U svojoj prvoj godini s nama osvojio je pojedinačnu i timsku titulu, a 2008. timsku i na tome smo mu zahvalni te mu želimo sve najbolje u karijeri", poručio je šef talijanskog tima.

Alonso: Već osjećam pritisak Ferrarijeve moći

U srijedu je napokon potvrđeno ono o čemu se šuškalo već duže vrijeme. Španac Fernando Alonso od sljedeće sezone će biti u bolidu talijanskog Ferrarija.

Ovaj 28-godišnji španski vozač je u karijeri osvojio dva naslova svjetskog prvaka, a posljednje vrijeme je proveo u Renaultu, gdje nije dolazio do velikog izražaja, niti se mogao upustiti u borbe za naslov najboljeg. No, upravo to ga očekuje u Ferrariju, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

"Već osjećam jak pritisak Ferrarijeve moći. Naime, u tom bolidu se ne priznaje ništa osim pobjeda na svakoj utrci i činjenice da uvijek i bilo gdje moramo biti najbolji. Jedna ili dvije pobjede u godini su malo, ništa", započeo je priču Alonso i nastavio:

"Ferrari je uvijek iznad bilo kojeg vozača. Nije bitno ko vozi, ko je prvi vozač, a ko drugi. Bitno je samo da crveni bolid bude ispred svih drugih. Takva politika mi je jasna, takav princip takmičenja podržavam i dat ću sve od sebe da Ferrari uvijek bude najbolji."

Društvo u Ferrariju će mu raditi brazilski vozač Felipe Massa. Fisichella će biti rezerva, a Finac Kimi Räikkönen je na putu odlaska.

"Massa je sjajna osoba i blistav vozač. Radujem se druženju s njim u Ferrariju i međusobnom pomaganju. Poznamo se jako dobro i mogu reći da smo i prije ovog zbližavanja bili u odličnim odnosima" zaključio je Alonso.

Raikkonen tužan što odlazi

Raikkonen rekao kako je tužan što odlazi, naravno da je tako nešto bilo nemoguće zaključiti po emocijama praznom licu hladnog Finca: "Žao mi je što odlazim iz tima gdje sam proveo tri prekrasne godine za vrijeme kojih je bilo puno razloga za slavlje. Uvijek sam se ovdje osjećao kao kod kuće i puno lijepih sjećanja nosim sa sobom", rekao je Kimi nakon službene objave rastanka koji je bio prihvaćen od obje strane.

sportnet.hr/totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije