Alonso: Niko mi ne može osporiti pobjedu u Singapuru

Radiosarajevo.ba
Alonso: Niko mi ne može osporiti pobjedu u Singapuru

Fernando Alonso, španski pilot osramoćenog francuskog F1 tima Renaulta, i dalje smatra da postoji samo jedan istinski pobjednik VN Singapura iz 2008. godine - on sam.

"Uvjeren sam da je moja pobjeda zaslužena. Po meni, u pitanje je nakon Piquetove nesreće došao samo način moje pobjede, ne i pobjeda sama", rekao je Alonso upravo u Singapuru, gdje će ove sedmice pokušati odbraniti prošlogodišnju pobjedu.

Vezano: Noćna senzacija sezone (VIDEO)

"Nesreća se dogodila u vrlo ranoj fazi utrke i još se imalo za odvoziti jako puno krugova. Moj je automobil taj put radio savršeno. Nismo tokom utrke napravili niti najmanju pogrešku", dodao je.

Sponzori napuštaju Renault

Udarci za F1 tim Renaulta stižu i dalje. Nakon što im je zbog lošeg publiciteta ugovor otkazao jedan od sponzora, španska Mutua Madrileña, isto je učinio i ING Group...

Holandska finansijska institucija sa sjedištem u Amsterdamu pozvala se na negativne posljedice slučaja “Crashgate”, koji je strahovito pokvario image Renaultu.

ING Group će raskinuti ugovor s Renaultom istog trenutka. Duboko smo razočarani ovakvim raspletom situacije, priopćili su Holanđani, inače glavni sponzorski partner tima.

Španska osiguravajuća kuća poslužila se istom retorikom. Mutua Madrileña, međutim, ostaje privatni sponzor vozaču Renaulta, Fernandu Alonsu.

Vezano: Renaultu uslovna kazna od dvije godine

totalsport/sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije