Alonso: Ako ode Renault, idem i ja

Radiosarajevo.ba
Alonso: Ako ode Renault, idem i ja

Glamur će ove sezone najvjerojatnije zaobići najprestižniju utrku Formule 1. Usprkos prelijepom Monte Carlu.

Na žalost i Kneževina mora slušati prijetnje i prepucavanje FIA-e, FOTE, Ferrarija, Mosleya, Ecclestonea i svih onih koji vjeruju da znaju kako riješiti krizu identiteta Formule 1 i prijetnje velikana da će napustiti “cirkus”. U Monte Carlu cijela se priča i personalizirala, te su čak i vozači počeli kucati s ultimatumima.

"Ako iz Formule 1 odu velike ekipe, sigurno je da neću ni ja ostati i voziti za one male. To više ne bi bio isti sport", poručio je vozač Renaulta Fernando Alonso.

Bivši dvostruki svjetski prvak već je počeo gledati prema drugim mogućnostima. Tako će Španjolac idući mjesec pogledati 24 sata Le Mansa.

"Osvojio sam već naslov u Formuli 1 i ima još automobilističkih takmičenja koja su zanimljiva", dodao je Alonso.

Nakon što je Ferrarijeva žalba propala na francuskom sudu, Kimi Räikkönen je skeptičan oko ostanka u Ecclestoneovu i Mosleyjevu carstvu.

"Prilično sam siguran da će Ferrari nestati iz Formule 1. Poštovat ću svoj ugovor do kraja 2010, a talijanski tim će u drugim takmičenjima naći posao za mene", rekao je Räikkönen.

Napokon, veliku zabrinutost izrazio je i šef Formule 1 Bernie Ecclestone:

"Volio bih da Ferrari ostane, ali zasad su Talijani ustrajni. Netko će morati napraviti kompromis", rekao je Bernie.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije