100. pobjeda Rossija (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
100. pobjeda Rossija (VIDEO)

Talijanski motociklist Yamahe Valentino Rossi (30) pobijedio je na VN Nizozemske u Assenu u klasi Moto GP, sedmoj utrci sezone. Njegova je to stota pobjeda u karijeri.

Aktualni svjetski prvak, koji u riznici trofeja ima osam naslova svjetskog prvaka, od čega šest u najzahtjevnijoj klasi, pobijedio je drugi put zaredom u dvostrukoj pobjedi Yamahe. Ovaj put, za razliku od VN Španjolske na stazi Catalunya prije dva tjedna, nije mu trebao napor u samoj završnici, obzirom da je kontrolirao vodstvo gotovo od samog početka.

Iako je na početku izgubio nekoliko pozicija, njegov mladi timski kolega, 21-godišnji Španjolac Jorge Lorenzo, ubrzo je izbio na drugo mjesto koje također nije puštao do kraja utrke.


http://www.youtube.com/watch?v=iA86P7NyXX0


Treći je bio Australac na Ducatiju Casey Stoner. Nije se mogao nositi s neuhvatljivim Yamahama.

Nakon utrke sjajni Rossi nije skrivao svoje zadovoljstvo:

"Ovo je sjajno. Tako sam sretan i ovo je poseban dan u mojem životu jer neću nikada zaboraviti trenutak kada sam stigao do svoje 100. pobjede u karijeri. Također bi se ovom prilikom želio zahvaliti cijeloj momčadi koja je bila fantastična. Yamaha me u ovih posljednjih četiri, pet godina tretirala sjajno i jako su me motivirali", rekao je vodeći u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva s pet bodova viška ispred momčadskog mu kolege Jorgea Lorenza.

"Ne smijem se zaboraviti zahvaliti niti svojim prijateljima i obitelji i ljudima meni bliskima koji su mi također pomogli i motivirali me. Drugi sam vozač u povijesti koji je stigao do 100 pobjeda nakon Giacoma Agostinija i ponavljam, jako sam sretan. Nadam se da ću voziti još puno sezona i da ću još povećati svoj broj pobjeda", dodao je talijanski motociklist.

U klasi do 250 kubičnih centimetara pobjedu je slavio Japanac Hiroshi Aoyama na Hondi. Drugo mu je to pobjedničko postolje ove sezone. U najslabijoj klasi (125 ccm) trijumfirao je Španjolac Sergio Gadea na Apriliji.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije