Zucchero Weekend

Radiosarajevo.ba
Zucchero Weekend
Zucchero je objavio svoj novi album Black Cat što je povod da posljednji augustovski muzički vikend na Radio Sarajevu posvetimo ovom čuvenom talijanskom kantautoru.

Black cat je njegov 12. solo album, prvi nakon 6 godina, i predstavlja povratak Zuccherovim blues i soul korijenima. Pjesme, koje su nastajale za vrijeme njegove posljednje američke turneje, snimao je sa producentima T. Bone Burnetom, Brendan O'Brienom, Don Wasom, gost na albumu je Mark Knopfler, a tekst za pjesmu Streets of Surrender (S.O.S) napisao je Bono Vox.

Adelmo Fornaciari (1955.), poznatiji kao Zucchero, u svoj karijeri je širom svijeta prodao više od 60 miliona nosača zvuka. Sarađivao je sa velikanima kao što su Miles Davis, Eric Clapton, Jeff Beck, Stevie Ray Vaughan, Brian May, Ray Charles, B. B. King, Sting, Bono, Paul Young, Peter Gabriel, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli ...

Od njegovih internacionalnih uspjeha spomenimo samo pjesme Baila (Sexy Thing) / Baila morena i duet sa Paul Youngom Senza una donna (Without a Woman) .

Kao uvod u svjetsku turneju od 16-28. septembra Zucchero će održat čak 10 uzastopnih koncerata u veronskoj Areni, što će biti i jedini koncerti u Italiji na ovoj turneji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije