Viaggio Senza Tempo

Radiosarajevo.ba
Viaggio Senza Tempo

Sa ovom emisijom zaokružiću jedan ciklus koji sam započeo prije nekog vremena.
Baš u prvoj emisiji Viaggio senza tempo pričali smo o Enniju Morriconeu i od tad
sam vam predstavio više različitih strana ovog poznatog italijanskog kompozitora.
Nisam samo govorio o Enniju Morriconeu kompozitoru muzike za film, nego i o Enniju Morriconeu ekperimentalnom i avangardom muzičaru. Kako bih zaključio ovaj omaž jednom od najpoznatijih italijanskih muzičara svijeta, u ovoj emisiji govoriću o jednom baš posebnom projektu, koncipiranom od strane jednog drugog velikog muzičara našeg vremena po imenu John Zorn. Mislim da mnogi znaju ko je John Zorn, možda čak i oni koji ne vole jazz ili muzičko  eksperimentiranje ... i tako je John Zorn snimio album sastavljen od reinterpretacija pojedinih kompozicija Ennija Morriconea. Više od albuma koji predstavlja covere, ovdje se radi o kompozicijama koje su bile skoro pa
nove, i koje je John Zorn napravio tako što je na svoj način razradio muziku Ennija Morriconea. Vjerovatno ova emisija neće biti lagana, ali će ostati vjerna stilu Viaggio senza tempa. Ionako nisam mogao odoljeti da vam predstavim ovaj fantastični eksperiment.

Playlist:

C'era una in america
Peur sur la ville
Poverta'
Milano odea
Erotico
La battaglia di Algeri
Giu' la testa
Metamorfosi
Tre nel 5000
C'era una volta il west


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije