Viaggio Senza Tempo - najava emisije

Radiosarajevo.ba
Viaggio Senza Tempo - najava emisije

Sljedeća epizoda “Viaggio senza tempo” biće kolažna. Krenućemo sa nešto duba, koji je dosta klasičan sa grupama sir Oliver skardy i Fahrenheit 451, onda ćemo se preseliti u Siciliju preciznije u Cataniju da poslušamo jednu grupu koja je počela svirati prije tri godine, zovu se Aetnea, i njihovu pjesmu koja je po stilu negdje između duba i post-rocka. Sa Sicilije se selimo u Milano, gdje se nalazi jedna legendarna web etiketa elektronske muzike: Afe records. Iz  kataloga Afe records ćemo slušati dva autora: Leeza e Scum form the sun. Iz Milana ćemo se vratiti u Siciliju kako bismo poslušali low-fi, folk i elektroniku
Giampiera Riggija, kompozitora koji je rođen 1984. u Trapaniju. Zaključićemo epizodu ove sedmice sa muzičarima Giovanni Risso, Marco Lamberti, Paolo Bergese i Francesco Alloa iz grupe Airportman.

Iako se nije lako kretati pod svim ovim snijegom sretan put svima (buon viaggio a tutti). Viaggio senza tempo, u četvrtak 9. februara u 21 sat, stay tuned!

Playlist:

Sir Oliver skardy & Fahrenheit 451 – Sarde in saor
Sir Oliver skardy & Fahrenheit 451 - Walking dub cut 1
Sir Oliver skardy & Fahrenheit 451 - Honour hi fi dub cut 2
Sir Oliver skardy & Fahrenheit 451 - Afterwork dub cut 3
Aetnea – vartan dub
Leeza – Ghost (zero/otto)
Leeza – Mip hurta
Scum from the sun – il sorriso della regina bianca
Giampiero Riggio – serenade to a solar storm
Airportman – off4

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije