Viaggio Senza Tempo - 178. emisija

Radiosarajevo.ba
Viaggio Senza Tempo - 178. emisija

Zdravo svima! I ovaj put ćemo uroniti u seriju muzičkih atmosfera koje se mogu definisati kao poprilično rock, a nikako elektronika. Iz neobičnih razloga, čini mi se da je to čista slučajnost da će upravo Bergamo, jedan gradić u blizini Milana, biti najviše zastupljen. U stvari slušat ćemo tri grupe koje stižu iz ovog grada:

Sakee sed, mladi duet ispirisan folk rockom, možda su pomalo psihodelični; Caso, mladi basista – kantautor poprilično dilanovskog stila i La Nevicata dell’85, psihodelija, postrock uz glas koji šapuće.
Iz Bergama ćemo se na trenutak prebaciti u Milano, samo 54 km razdaljine, da bismo slušali Carver, grupu koju nije moguće precizno katalogizirati po žanru.
A onda, kako to već jedno vrijeme nismo radili, napravićemo jedan mali prostor za jednu grupu, jedan duet, potpuno ženski: Amavo, nešto između new-vawea i math rocka.
Jedan mali dio ove emisije posvetićemo još jednoj grupi koju je teško definisati: Disco Drive. Eee84 i The auxband, zatvoriće predstavu.

„Viaggio senza tempo“ četvrtak u 21 sat, i repriza u ponedjeljak u 22 sata.

Playlist :

sakee sed – repetita juvant
caso – fiato corto
carver – vito
la nevicata dell’85 – finestre
amavo – carnival
amavo – oyster
disco drive – find me animal
disco drive – fingers and nails
disco drive what are you talking about
eee84 – l’urlo
the aux band – electronic karma

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije