Viaggio Senza Tempo - 176. emisija

Radiosarajevo.ba
Viaggio Senza Tempo - 176. emisija

Pozdrav svima! Ovog nastavićemo gdje smo stali prošle sedmice, a to znači da ćemo nastaviti pričati o elektronici. Preciznije rečeno, sljedeće izdanje emisije biće posvećeno jednoj kompilaciji,od prije 7 godina, koja je izdata povodom rođendana jedne jako značajne izdavačke kuće, po imenu Afe records.

Kompilacija se zove: Breaking down the barriers. Ovo je monsturozno izdanje sa 250 umjetnika i 400 pjesama u totalu. Normalno, nećemo čuti baš sve te pjesme, ali hoćemo jedan probrani dio njih. Sve ove pjesme, osim tri, su eksplicitno u stilu elektonske muzike i generalno poprilično eksperimentalne, što je karakteristika izdanja pod etiketom Afe records. Ova etiketa se inače bavi muzikom eksperimentalnog stila, ne mareći puno za komercijalnost. Iskreno rečeno nisam siguran da li je Afe records još uvijek aktivna, zadnje vijesti o njima su iz novembra 2011.godine. U svakom slučaju nadam se da ćemo ovom emisijom napraviti jedno zanimljivo podsjećanje na jednu etiketu koja je izrazito nezavisna.

Slušajte „Viaggio senza tempo“ u četvrtak u 21 sat, ili reprizu u ponedjeljak u 22 sata.

Playlista:

Caboto – autobahn remix
Canaan – the circle of water
Daniele brusaschetto – ciao bellissima
Laresen lombriki – palladilardo
Asofy - luce
Picknock in mururoa – 1517.9
Puyo puyo – shangaj surprise
St.ride – quasi finito
Swift studios – gong fermor
Uochi tochi – il primo semestre/il secondo semestre


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije