Viaggio Senza Tempo - 175. emisija

Radiosarajevo.ba
Viaggio Senza Tempo - 175. emisija

Pozdrav svima! Sljedeći četvrtak nastavićemo dalje istraživati svijet elektronske muzike, kao što se to često dešava u „Viaggio senza tempu“. U poređenju sa prošlom emisijom, ovo izdanje biće jedan malo dublji i mračniji, više dark prikaz ovog muzičkog stila. Slušaćemo, u suštini, više eksperimentalnumuziku, koja je alternativnija u odnosu na dancefloor atmosferu iz prošle emisijie.

Otvaramo sa A034,umjetnikom iz Milana, koji svira elektroniku. Nakon njega na red dolazi Vittorio Marchetti zvaniosc2x, mladimuzičar iz Bologne, i predstavljanje njegovog prvog albuma. Zatim tu je bend Bubar the cook, iz web etikete Afe records, kojim zatvaramo prvi dio ove emisije.

U drugom dijelu emisije posvećujemo se u potpunosti umjetniku po imenu Danilo Betti zvanim Chicagoisthebithplace i njegovom remix albumu. Zajedno sa nekoliko disk jokeya i muzičara, Danilo Betti je realizirao jedan mini album sa 6 remix pjesama: 6 interpretacija različitih pjesama Chicagosithebithplace-a, koje vrijedi poslušati.

Slušajte „Viaggio senza tempo“ u četvrtak u 21 sat, ili reprizu u ponedjeljak u 22 sata.

Playlist:

 

A034 – lacrima cosmica
Osc2x – bauman's bow
Bubar the cook – moving star
Chicagoisthebirhplace – past is a desire (Ndia remix)
Chicagoisthebirhplace – step2 (cubi remix)
Chicagoisthebirhplace – moving (artcore machine remix)
Chicagoisthebirhplace – indigo (short by kuig)
Chicagoisthebirhplace – fallen star (final)
Chicagoisthebirhplace – hyppie tears (ps-8-3am glassy glaze remix)

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije