Viaggio Senza Tempo - 173. emisija

Radiosarajevo.ba
Viaggio Senza Tempo - 173. emisija

Pozdrav svima. Narednu emisiju „Viaggio senza tempa“ odlučio sam posvetiti mojoj staroj ljubavi: elektronici, i to u kvazi dancefloor stilu. Generalno pjesme koje ćemo slušati su po žanru nešto između synthpop-a, IDM-a i ambijentale. Većina ovih pjesama imaju dance stav, iako nisu prave dance pjesme. Jednostavno rečeno, ako vam se uz njih pleše, slobodno zaplešite.

Većina ovih autora su na početku sa svojim prvim albumom ili singlom, spomenimo neke: Perfect Pop , Strii The gordon setter. Radi se uglavnom o autorima koji su mladi i nadareni, po mom mišljenju, kao što su: AM, jedan jako mlad duet, koji već izdaje svoj drugi album; ili recimo Horrible present, muzičar koji je emigiriao u SAD-e, kako bi se bavio muzikom. Listu autora zaključujemo sa16 bit kiss my sweet kalashnikov, dva projekta Filippa Uguccionija, i Degada saf,kultnim bandom iz 80-tih godina.

„Viaggio senza tempo“, četvrtak u 21 sat, i u ponedjeljak u 22 sata(repriza).

Playlist:

 

Horrible present – the gril who found the world
Perfect pop – cheesy song
Perfect pop – noen fonzie
Perfect pop – lazy season
Stri – LL
Stri – summerize
16 bit kiss – tant bambolina
The gordon setter – prisoner of your style
The gordon setter – tropical nights
Degada saf – zom africa
I camillas – Gina (my sweet kalashnikov remix)
AM - Infinita Martine (20 lilje) end àct
AM – 99 my super 8 RMX

 

M+A 'Bam' from monotreme records on Vimeo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije