Viaggio Senza Tempo - 170. emisija

Radiosarajevo.ba
Viaggio Senza Tempo - 170. emisija

Pozdrav svima!

Za ovu emisiju izmješao sam pjesme koje ne pripadaju sve istom žanru, ali su ipak sve vezane za jednu posebnu ambijentalnu atmosferu. Nije u pitanju samo elektronika, upravo suprotno, slušaćemo samo četiri pjesme elektronske muzike. Što se mene tiče ambijentala ne pripada samo jednom specifičnom muzičkom žanru, već jednom maniru promišljanja muzike.

Slušaćemo i nešto psihodelije od dvije legendarne grupe: Yuppie flu e Jennifer gentle; jedna dobra pjesma tog autora je Love Yourself First. Idemo dalje sa malo elektronike i grupama Godugong,With bubble in the jungleiHipnosis. Biće tu i nešto popa sa Gaze iThe nihilist fisherman. Zajedno sa ovim posebno izrazitim žanrovima, dodao sam još poneke specifične autore kao što su Orpo!, SoulquestiTrivio.

Radi se o autorima koje je teško katalogizirati po tipu muzike koji sviraju, ali koji  svom repertoaru imaju kompozicije pune ambijentale, kao što su ove koje što smo pripremili za slušanje u sljedećoj emisiji „Viaggio senza tempo“, u četvrtak u 21 sat.

Playlista:

Yuppie flu –drained by diamonds
With bubble in the jungle – electrofan
Love yourself first – un bacio
Jennifer gentle - Come closer
Go dugong – b.u.
Gaze – seedless
Hey hartley! – opening arms
Orpo! – c17
Soulquest – dream
The nihilist fisherman – new march
Trivio – nero
Trivio – phantazomai
Hipnosis – inesi



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije