Viaggio Senza Tempo - 166. emisija

Radiosarajevo.ba
Viaggio Senza Tempo - 166. emisija

Pozdrav svima!

U ovoj emisiji “Viaggio senza tempa” pokušavamo povezati dva muzička doba: ovo današenje i, ponovo, osamdesete godine. Možda sam nostalgičan, ali još uvijek smatram da su osamdesete bile zadnji momenat velike kreativnosti koje rock muzika poznaje. Kako muzika nikada ne umire, postoje mnogi muzičari koji i danas pronalaze inspiraciju u muzici prije 30 godina. Zbog toga sam sakupio neke današnje grupe (Dream oblivion, Aucan, Astolfo sulla luna, Delay house), koje inspiriše ta vrsta muzike, kao i muzika iz doba new wave-a i dark-a. Te bendove sam pokušao suprostaviti sa pojedinim posebno misterioznim grupama koje su bile dio italijanskog undergrounda, najizrazitijeg koji je postojao osamdesetih godina, a to su: Look de bouk, La1919, Body and the buildings, Jane Dolman and Pete Wright.

Ove stare pjesme koje ćemo slušati u četvrtak su bile obrađene u jednoj staroj kompiliaciji iz 1986. godine koja se zove “fear this!”. To je jedna značajna zbirka različitih muzičkih žanrova, krenuvši od elektronike, preko darka, pa do minimalističkog jazz-a, u kojoj je svaki od autora napravio svoju interpretaciju “straha” kao teme.

Viaggio senza tempo, četvrtak u 21 sat. Stay tuned!

Playlista:

dream oblivion – goob weaver
aucan – storm
astolfo sulla luna – verfremdungseffekt
look de bouk - un ecrin de fer-blanc pour le noir de tes cils (extract)
la1919 – senza tregua
body and the buildings – assume to be dreaming
jane dolman and pete wright – fishes in water
delay house – perche’
pankow –
death in plains – accuracy

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije