Viaggio Senza Tempo - 162. emisija

Radiosarajevo.ba
Viaggio Senza Tempo - 162. emisija

Pozdrav svima! Sljedeća emisija “Viaggio senza tempa” započeće sa jednom kratkom eksurzijom u Rim. Glavni grad Italije, u suštini, ima jednu jako živu scenu alternativne muzike. Tako da ćemo slušati primjere najviše posvećene noise muzici I jednom posebnom tipu popa, koji nije konvencionalan. Jedna mala etiketa koja se zove “No=Fi recordings”, je producirala jednu jako zanimvljivu kompilaciju pod nazivom “Borgata Boredom,music and noises from roma est”. Ova kompilacija okupila je bendove koji sviraju razne stilove od noise-a do eksperimentale.

Slušaćemo undergroud grupe kao što su: Bobsleigh baby, Hiss, Hiroshima rocks around. Na red će poslije doći i Father Murphy sa svojom vrelo misterioznom muzikom, a Daniele Brusaschetto će nam predstaviti jedan primjer svoje muzičke eksperimentacije. Emisiju ćemo završiti sa bendovima: Eniac, Mar delle blatte, Margot e A34., i njihovim kompozicijama u stilu elektronske muzike. Malo su eksperimentalne, ma non troppo.

Viaggio senza tempo,četvrtak 21. juni u 21sat. Stay tuned!

Playlista:

1 Hiroshima rocks around - The Matter of Facts
2 Capputtini I’ lignu - Bile in the Neck Blues
3 Trans upper egypt - Rounds
4 Bobsleigh baby - A False Clue
5 Hiss - Feed The Animals
6 Eniac – maccartista
7 Father Murphy –we know our enemies
8 Father Murphy - I was in a coma, then I woke up and asked for a strawberry
milkshake
9 Mar delle blatte – ix
10 daniele brusaschetto - teoria
11 margot – leo
12 a34 – technologism


 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije