Viaggio Senza Tempo - 160. emisija

Radiosarajevo.ba
Viaggio Senza Tempo - 160. emisija

 

Pozdrav svima! U sljedećoj emisiji “Viaggio senza tempa” govorićemo o jednom projektu nastalom u 2002. godini, kojeg su pokrenuli Afe records, web etiketa zanimljivih izdanja. Afe records je milanska izdavačka kuća, specijalizirana za elektronsku i avangardnu muziku. U 2002. godini  odlučili su producirati upakovano izdanje od 4 CD-a ograničenog na 100 kopija, koje sadrži 64 remixa jedne pjesme koju potpisuju dva muzičara: Wolkspurz & Ramirez. Ovo posebno izdanje se rađa pod nazivom: “the teddy bear remix project”.

Peter Wolspurz i Andreas Ramirez su jednom napravili jedan album za Afe records, koji se zove “music for your holidays”, i na njemu se nalazi kompozicija: teddy bear. To je pjesma na pola puta između synth popa i cheap elektronike, koja je poslije inspirisala Afe records da, iz nepoznatih razloga, napravi 64 remixa ove iste pjesme. Naravno, nemamo vremena poslušati baš sve te remixe, ali jedan dio toga možemo. I zato sam ja napravio selekciju kompozicija iz projekta, 10 remixa Teddy beara, uz koje ćemo, svakako, poslušati i originalnu verziju.

“Viaggio senza tempo”, četvrtak 7 jun u 21,00 sat. Repriza u ponedjeljak, 11.6. u 22 sata. Stay tuned!

 Playlista:

A034 – teddy bear (amo3biz8ion mix)
Xllv – teddy bear (betty dear xllv mix)
Biped – teddy bear (biped mix)
D;compute – teddy bear (dry debate)
Mdma project – teddy bear (electro harmonized binaural bear)
Master blaster – teddy bear (elecro mix)
Kluster cold – teddy bear (halo la la la mix)
Lips vago quartet – teddy bear (jazzy bear)
Fonorama – teddy bear (our merry melody)
The burning lamp – teddy bear (under the tree of life)
Wolkspurz & ramirez - Teddy bear

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije