Viaggio Senza Tempo - 157. emisija

Radiosarajevo.ba
Viaggio Senza Tempo - 157. emisija

Pozdrav svima! Nakon dugog razmišljanja, odlučio sam posvetiti cijelu sljedeću emisiju jednoj važnoj grupi koja se nalazi na talijanskoj muzičkoj sceni, već sedam dugih godina. „Il Teatro degli orrori“, u prevodu „Pozorište strave“ je grupa rođena 2005. godine u jednoj sali za probe, u ulici Via dell'elettricita' u Margheri, industrijskoj zoni Venecije.

Na tom istom mjestu je već postojala jedna druga legendarnamuzička grupa: „One dimensional man“. Njeni kreatori Pierpaolo Capovilla i Giulio Ragno Favero, zaključivši avanturu sa grupom „One dimensional man“, udahnuli su život u novi projekat: „Il Teatro degli orrori“.

Ova nova muzika predstavljala je nešto što je remetilo muzičku panoramu italijanskog roka, nešto prekidajuće, jedan stil koji kreće od progresiva i seže sve do metala. Zamislite jedan glas koji više recituje tekstove nego što ih pjeva, u nekoliko riječi, to je zid zvukova plus glas. Gledati ih uživo je impresivno, barem za mene. „Il Teatro degli orrori“ je klasični bend koji na bini uspjeva dati najbolje od sebe. Nadam se da će vam se dopasti ova mala monografija.

Playlista:

Il teatro degli orrori – io ti aspetto
Il teatro degli orrori - due
Il teatro degli orrori – a sangue freddo
Il teatro degli orrori – mai dire mai
Il teatro degli orrori – direzioni diverse
Il teatro degli orrori – il terzo mondo
Il teatro degli orrori – padre nostro
Il teatro degli orrori - majakowskij
Il teatro degli orrori – alt!
Il teatro degli orrori - e' colpa mia
Il teatro degli orrori vs Zu – fallo!
Il teatro degli orrori vs Zu - nostalgia
One dimensional man – only mistakes





Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije