Viaggio Senza Tempo - 154. emisija

Radiosarajevo.ba
Viaggio Senza Tempo - 154. emisija

Pozdrav svima. Naredna emisija će imati jedan ukus, pomalo retro i pomalo klasičan. Kao i obično puštaćemo raznovrsne žanrove, uz nešto vintage elektronike, synthpopa, post-punka i indie-popa.

„Viaggio senza tempo“ ljubazno vam predstavlja: „Blown paper bags“ iz Genove, neobični koktel synth-popa, krautrocka i post-punka;„The synthromanticse“,band koji svira jednu dosta klasičnu formu synth popa u stilu „Depeche mode“, „Zabriski“ legendarna grupa, porijeklom iz Veneta, koja svira indie-pop već skoro 20 godina, (puno prije nego je indie-pop uopšte bio moderan), onda„Kelvin vs. Speedy peones“, dvije underground grupe, koji su se srele da bi izvele jednu pjesmu na pola puta između elektoclasha i post-punka, „Limes“ jednu jako mladu gurpu koja svira vrlo klasičan rock... I ovo je samo dio onoga što vam nudimo na slušanje, a ostatak ćete otkriti ako budete s nama slijedeći četvrtak.

Viaggio senza tempo, četvrtak 26. april, u 21 sat. Stay tuned! 

Playlista:
Humannature vs captain mantell – a big day
Wora wora washington – daja (electroboogo remix)
Blown paper bags – acid body=acid temple
Forzabinda – mada primavesi
The sinthromantics – sad but disco
Maybe happy – balcony
Limes – burn like a devil
Zabrisky – getting better so far
Shesaid – dirty dolls
Gli sportivi – gimme something beautiful
Kelvin vs speedy peones – my body is a jerk
The swayback - What a pity
Guru banana – rifles
Moewy – aliens vs moewy


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije