The Loudest Silence je pobjednik Wacken Metal Battle-a!

Radiosarajevo.ba
The Loudest Silence je pobjednik Wacken Metal Battle-a!

Sarajevski symphonic metal bend THE LOUDEST SILENCE je nakon pobjede na nivou Bosne i Hercegovine, uspio izboriti plasman na ovogodišnji Wacken Open Air festival i na regionalnom nivou! Naime, prošle subote naši predstavnici su svirali zajedno sa srbijanskim sastavom SUBWAY, te slovenačkom power metal mašinom SPACE UNICORN ON FIRE, gdje je međunarodni žiri morao da donese tu tešku odluku, koji bend iz regiona će ići na ovaj prestižni, za mnoge najveći rock i metal festival svih vremena. Mi ćemo večeras od njih izvući informaciju o tome kako se pripremaju za Wacken, te ih ispitati kada će publika konačno čuti debitantski album, koji je, kako znamo, u pripremi.

Mimo Wacken Open Air-a, naši predstavnici će biti i na METALDAYS festivalu, to jeste mi iz redakcije i naravno svi vi koji ste zainteresovani za ovaj festival koji pogotovo ove godine svojim repertoarom dokazuje da iako nije najveći, možda jeste najbolji. Bendovi kao DREAM THEATER, ACCEPT, CARCASS, BLACK LABEL SOCIETY, FEAR FACTORY ili BEHEMOTH su samo neka od imena koja će nastupati tih 6 dana u Tolminu u Sloveniji.

 

Inače nas očekuje jako vruće ljeto obzirom da su nove albume najavili AMORPHIS, HUNTRESS, KATAKLYSM, CRADLE OF FILTH, MOTORHEAD i mnogi drugi. Za sve njih ćete moći glasati na našem eventu u potrazi za albumom godine, a sad već možete glasati za izdanja objavljena do danas OVDJE

The Aebyss slušajte svakog utorka u 21:00 ili reprizu svakog četvrtka u 01:00 iza ponoći na 90,2 ili putem live streaminga naRadiosarajevo.ba. Vijesti iz svijeta metala možete pratiti na internetu putem linkova:

https://www.facebook.com/TheAebyssPortal
http://theaebyss.tumblr.com
http://www.twitter.com/TheAebyssPortal

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije