Sound Obsession - Kirk DeGeorgio soul selection

Radiosarajevo.ba
Sound Obsession - Kirk DeGeorgio soul selection
0 / Maxwell Schiano

U večerašnjem Red Bull Radio show-u slušate "Sound Obsession", emisiju koju vodi i uređuje Kirk DeGeorgio. Kirk je jedan od pionira elektronske muzike u Velikoj Britaniji. Svoju muzičku priču počeo još 80-ih godina, a tokom svoje bogate karijere bavio se raznim formama modernih elektronskih zvukova i stilova, pod različitim aliasima i za različite izdavačke kuće. Mo Wax, Planet E, Ubiquity, Versatile, Neroli samo su neki od izdavača ovog fantasičnog i legendarnog umjetnika.

Ovo izdanje emisije u potpunosti je posvećeno soul muzici, ali ne u onom klasičnom smislu, nego više nekim podžanrovima soula, fuzijama i neobičnim verzijama u izvedbi rock muzičara. Neke od izvođača čije pjesme slušate večeras su Nazz, Eugene McDaniels, country-soul od Travis Wammack-a, izvrstne ženske vokale od Asha Puthli i Maxayan, kao i Jimmy Spheeris, Shuggie Otis, Jan Hammer i mnoge druge.  Uživajte u večerašnjoj selekciji soul muzike koju je za Vas probrao Kirk DeGeorgio.

Svakog ponedeljka na Radio Sarajevu od 23 do 24h slušate Red Bull Radio Show, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba. Ova emisija je dio Red Bull Radio programa koji možete slušati svakodnevno na www.redbullradio.com.

Tune in...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije