Skoro pa top lista 9.7.-16.7.2012.

Radiosarajevo.ba
Skoro pa top lista 9.7.-16.7.2012.

Engleski rokeri Muse najavili su novi, šesti po redu studijski album The 2nd Law, koji bi trebao izaći 17. septembra ove godine. Najavni singl je pjesma Survival koju slušamo i u Skoro pa top listi. Premijerno je puštena na BBC1, a služiće i kao oficijelna pjesma Olimpijskih igara u Londonu 2012., što je veliko priznanje za ovaj popularni bend.

Public Enemy je također objavio novi singl I shall not be moved, i kritike su za sada vrlo dobre. Pjesma će se naći na njihovom novom albumu Most Of My Heroes Still Don't Appear On No Stamp. Za najavni singl najviše su zaslužni Gary G-Whiz i Chuck D za kojeg kažu da se još uvijek može nositi s najboljim hip-hoperima.

Blur ima novu pjesmu, tj. dvije - Under the Westway i The Puritan. U Skoro pa top listu uvrstili smo ovu drugu (s obzirom da je veselija), a obje su jedine nove pjesme snimnjene nakon 2010. i singla Fool's day. Blur je zadnji album izdao još 2003., a od tada povremeno objavljuju samo singlove. Kompilacijski box set pod imenom Blur 21 izdaće ovog mjeseca i sadržavaće svih 7 albuma, raritetnih singlova i 3 DVD-a.

U Skoro pa top listi slušaćemo i američkog repera Nasa, koji 17. jula izdaje svoj novi album Life is good, na kojem je i virtualni duet sa Amy Winehouse. Pjesmu Cherry wine je producirao Saalam Rami, koji je u prošlosti sarađivao sa oba umjetnika.

Svestrana P!nk nakon 4 godine ima konačno novi album The Truth About Love, ali ga nećemo čuti prije septembra. No zato je kao download objavljen novi singl Blow me (one last kiss), klasična pop-rock pjesma u Pink stilu. I njega slušamo u Skoro pa top listi, a cijela lista je niže...

Pink - Blow me (One last kiss)   (novo)
Muse - Survival  (novo)
Nas - Cherry Wine ft.Amy Winehouse  (novo)
Public Enemy - I shall not be moved  (novo)
Blur - The Puritan (novo)

Joss Stone - While you're out looking for sugar 
Maroon 5 - One more night
Dead Sara - Weatherman
Passion Pit - I'll be alright
Smashing Pumpkins - The Celestial
Kimbra - Warrior ft. Mike Foster & A-Trak
Mika – Celebrate
R. Kelly - Feelin' single
Patti Smith - April fool
Icona Pop - I love it
Alanis Morissette – Guardian
Newton Faulkner – Clouds
Soundgarden - Live to rise
Kylie Minogue - Time bomb
The Offspring - Crusin' California (Bumpin' in my trunk)
Saint Etienne - Tonight 
Friends - Mind control
Bobby Womack - Dayglo Reflection (ft. Lana Del Rey)
Metric - Youth without youth
Rufus Wainwright - Out Of The Game
Train - 50 ways to say goodbye (novo)
PIL - One drop
Neon Trees - Everybody talks
Florence and the Machine – Spectrum
The Temper Trap - Need your love
Man Like Me – Squeeze

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije