Skoro pa top lista 3.9.-10.9.2012.

Radiosarajevo.ba
Skoro pa top lista 3.9.-10.9.2012.

Pored osvježenja sa par novih singlova starih stanara Skoro pa top liste (Joss Stone, Metric...), ove sedmice možemo se pohvaliti sa novim pjesmama muzičkih veterana: benda Aerosmith i Bob Dylana.

Bob Dylan će početkom septembra izdati svoj 35. studijski album Tempest. Već je i pri samoj najavi izlaska albuma skrenuo pažnju na sebe izjavom da je na Tempestu istoimena 14 minuta duga pjesma. Kažu da govori o Titaniku, čuvenom prekookeanskom putničkom brodu koji je potonuo udarivši u santu leda, a tu je i pjesma Roll on John posvećena Johnu Lenonu. Američki magazin Rolling Stone dao je Tempestu ocjenu 5 od 5 mogućih zvjezdica. Prvi singl je simpatična numera Duquesne Whistle.

Američki rokeri Aerosmith spremaju svoj novi 15-ti album, a datum objavljivanja će biti naknadno objavljen. Album se zove Music from Another Dimension! i snimanje je počelo još u julu prošle godine. Do sada su objavljena tri singla, a mi slušamo najnoviji, pjesmu What could have been love.

Uvrstili smo na Skoro pa top listu i pjesmu norveškog pjevača i producenta Simena Fjelda koji nastupa pod imenom Sirius, za kojeg ovdašanja publika baš i ne zna, ali je zato vrlo popularan i tražen producent u Norveškoj, koji je imao i par vlastitih hitova u vrhu top tamnošnjih top lista. Pjesma se zove Talk too much, i veseli je mix soula i funka.

Cijela Skoro pa top lista:

Aerosmith - What Could Have Been Love  (novo)
Bob Dylan - Duquesne Whistle (novo)
Sirius - Talk too much (novo)
Mumford & Sons - I will wait
Ellie Goulding - Anything Could Happen
Dizzee Rascal - Scream ft.Pepper
Flying Lotus Feat Erykah Badu - See Thru To U
Ladyhawke - Blue Eyes
Deadmau5 - The Veldt
Delphic - Good Life
Nelly Furtado - Spirit Indestructible
Cee Lo Green - I'm a man
The XX - Chained
George Michael - White light
Green Day - Kill the DJ
No Doubt - Settle down
Cat Power - Ruin
The Killers - Runaways
Pink - Blow me (One last kiss) 
Muse - Madness
Public Enemy - I shall not be moved
Blur - Under the Westway
Joss Stone - The High Road  (novo) 
Maroon 5 - Daylight
Smashing Pumpkins - The Celestial
Mika – Celebrate
Metric - Breathing underwater (novo)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije