Sia weekend na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Sia weekend na Radiju Sarajevo
Sia Kate Isobelle Furler (rođena 18. decembra 1975.), poznata i samo kao SIA, je australska kantautorica. Karijeru je započela kao pjevačica u lokalnom Adelaide acid jazz bandu Crisp sredinom 1990-ih. Godine 1997., kada se Crisp raspao, ona je objavila svoj debi studijski album pod nazivom Only See na Flavoured Records u Australiji. Nakon promocije, preselila se u London, postaje back-vokal za britanski band Jamiroquai i glavni vokal za britanski dvojac Zero 7.

Godine 2000., Sia je izdala svoj drugi studijski album, Healing Is Difficult za "Dance Pool Records". Nezadovoljna promocijom izdavača, odlazi i potpisuje ugovor sa "Go! Beat" sa kojim realizira treći studijski album Colour The Small One, 2004 godine. Nezadovoljna neuspjelim povezivanjem s mainstream publikom, Sia seli u New York 2005. godine, i započinje turneju po Sjedinjenim Američkim Državama. Objavljuje svoj četvrti i peti studijski album, Some People Have Real Problems, i We Are Born, 2008. i 2010. godine. U 2014. godini, Sia objavljuje njezin šesti studijski album, 1000 Forms Of Fear, kojem je prethodio top-deset singl "Chandelier". 
 
Na 72. Venice International Film Festivalu početkom septembra 2015, Sia je objavila da je njezin novi singl "Alive" sa This Is Acting albuma napisala zajedno sa Adele i da je izvorno singl bio namijenjen za Adele-in treći album 25. Dana 3. Novembra 2015. godine, Sia je objavila još jednu pjesmu s albuma, "Bird Set Free", na Vevo platformi. Izdala je  "One Million Bullets" 27. novembra 2015 godine. "Cheap Thrills" i "Reaper" su naknadno objavljeni kao promotivni singlovi a 21. januara 2016., osam dana prije objavljivanja novog This Is Acting albuma, "Unstoppable" je objavljen na Vevo i drugim platformama. Pjesma je predstavljena kao peta na albumu i kao finalni promo single.
 
Njena muzika uključuje hip hop, funk i soul kao bazu za svoje vokalne izvedbe i stil. Njezina muzika je dobila niz priznanja, uključujući ARIA Awards i MTV Music Awards.
 
Ove subote i nedelje uživajte jer slušate Sia Furler Weekend na 90,2!

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije