Scream for me Sarajevo: Chris Dale uživo u emisiji!

Radiosarajevo.ba
Scream for me Sarajevo: Chris Dale uživo u emisiji!

Dana 13. decembra 2014. godine je održano obilježavanje 20 godina od nezaboravnog koncerta u Sarajevu. Naime, te 1994. godine, u Sarajevo je došao Bruce Dickinson sa svojim bendom i održao je koncert za ljude koji su u tom momentu već više od dvije godine pod opsadom, granatama, te agresijom i terorom uz nedostatak hrane, vode i struje. Na ovom obilježavanju godišnjice je zvanično najavljeno snimanje dokumentarnog filma o tom događaju, koji će konačno pokazati kako je zapravo došlo do organizacije tog koncerta i kroz šta je sve prošao bend da bi se probio u opkoljeni grad, te ono najvažnije, šta je taj koncert značio za građane ratnog Sarajeva.

 
Povodom ovog događaja, u Sarajevo su stigli skoro svi učesnici organizacije koncerta, pa tako i muzičari koji su svirali s velikim Dickinsonom. U prošlom izdanju emisije smo razgovarali s bubnjarem, Alex Elenaom, dok nam je večerašnji gost Chris Dale. Dok je Alex prepustio sviranje bubnjeva za produkcijsku stolicu, Chris Dale je i dalje basista, poznat po svirkama sa bendovima Tank, Balance of Power ili Atom Seed, dok je sada aktivni član mladog britanskog benda Monument. I s Chrisom ćemo razgovarati o tome kako je sve to bilo prije 20 godina, o predstojećem filmu, ali i o njegovim današnjim aktivnostima.

Upravo pomenuti bend Monument je objavio svoj prvi album ove godine, tako da ćete moći glasati i za njih na našem zvaničnom eventu na kojem vam dajemo priliku da glasate za album koji je po vašem mišljenju metal album 2014. godine. Glasajte za svoje favorite i pratite razvoj situacije OVDJE.

The Aebyss slušajte svakog utorka u 21:00 ili reprizu svakog četvrtka u 01:00 iza ponoći na 90,2 ili putem live streaminga na Radiosarajevo.ba. Vijesti iz svijeta metala možete pratiti na internetu putem linkova:

https://www.facebook.com/TheAebyssPortal
http://theaebyss.tumblr.com
http://www.myspace.com/TheAebyss.Portal
http://www.twitter.com/TheAebyssPortal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije