RBMA Radio Show - Sevdaliza

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Sevdaliza
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa djevojke pod imenom Sevdaliza, sa Sónar Festivala u Reykjaviku, Iceland, iz februara ove godine.

Sevdaliza, pravog imena Sevda, muzički je producent, tekstopisac i kompozitor. Rođena je u Teheranu, ali je vrlo brzo preselila u Holandiju, gdje je i odrasla. Nekadašnja košarkaška zvijezda i reperka izrasla je i pretvorila se u unikatnu umjetnicu anđeoskog glasa. Zbog njenog unikatnog stila, za nju su se interesovali i modni dizajneri, kao i magazini Vogue i Glamcut, a kulminacija se desila kada su je H&M progasili njihovom ambasadoricom stila. Njena muzika se može čuti u Armani & DKNY prodavnicama širom planete.

Izdanje iz 2015. pod imenom "The Suspended Kid EP", koje je izdala u sopstvenom aranžmanu, je pobrao sjajne kritike i skrenulo pažnju internacionalnih medija na ovu mladu umjetnicu. Posljedni uradak, single i video za pjesmu "Marilyn Monroe", je potvrdio njen internacionalni uspjeh, a njen talenat su prepoznali i legendarni "Warp Records", za koje će izdati sljedeće izdanje.

U večerašnjoj emisiji slušate njen nastup iz Reykjavika, u njenom zaista jedinstvenom stilu, koji će vas odvesti na "muzičko putovanje" koje nećete zaboraviti.

 Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije