RBMA Radio Show - Mano Le Tough

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Mano Le Tough

U večerašnjem RBMA Radio showu slušate fireside chat čiji gost je Mano Le Tough.

Mano Le Tough, muzičar, vokalista DJ i producent, pravog imena Niall Mannion, dolazi iz Irske, ali vec duži niz godina živi i radi u Berlinu i Cirihu. Njegov karakterističan stil, gdje se uspješno kreće između disco i house žanrova, sa primjesama techna i new wave-a, doveo ga je na na sami vrh globalne elektronske muzičke scene, posebno u house i techno žanrovima. Karijeru je započeo 2009. sa prvim singlom Warhorn, izdanim za Prins Thomasovu veoma uspješnu izdavačku kuću Internasjonal. Odmah su ga prepoznala velika imena svjetske scene koji su ga počeli pozivati za saradnju, kako kao DJ-a, tako i kao producenta.

Za njega Ame i Dixon kazu: zahvaljući Mano Le Toughu, ne brinemo za budućnost house muzike.

Njegov vokal, prisutan na skoro svim njegovim izdanjima, postao je svojevrstan potpis ovog irskog producenta. Način na koji prepliće melanholične i emotivne vokale sa klubskim zvukom i beatom, donio mu je "more" fanova diljem svijeta. Rasprodati klubovi i sale, nastupi na najvećim svjetskim binama, dokazuju njegovu planternu popularnost. Od 2009. izdao 2 albuma i 9 EP-jeva. Remixovao artiste kao što su: Roisin Murphy, Aloe Blacc, Caribou, Tensnake, Vermont, itd.

U večerašnjih 60 minuta, Mano Le Tough će se osvrnuti na svoju karijeru, kako je počeo, sa kim je sarađivao, ispričati vam neke zanimljive detalje i anegdote, od Irske, preko Berlinskog undergrounda do njegovog studija u Cirihu.

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije