RBMA Radio Show - Africa HiTech

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Africa HiTech

U večerašnjem RBMA Radio showu slušate nastup dvojca Africa HiTech sa Outside Festivala u Australiji.

Africa HiTechdvojac čine Mark Pritchard i Steve Spacek, dva muzička producenta iz Velike Britanije. Prije nego su udružili snage, svaki je imao veoma uspješnu solo karijeru.

Mark Pritchard je počeo još početkom 90-tih, kada je sa Tomom Middletonom izdavao pod različitim imenima, uglavnom techno i house, da bi kasnije proširili svoj katalog sa različitim muzičkim pravcima, od hiphopa, dnb-a, raznih beatsa, do funka, soul i mid tempo izdanja. Pod različitim imenima su izdali legendarna izdanja, a neka od pseudonima koje su tad korisitili su - Global Communication, Jedi Knights, Reload, Vertigo, Shaft, Troubleman, Pritch & Trim. Remixovao je artiste kao što su: Underworld, Depeche Mode, Leftfield, Bomb the Bass, PJ Harvey, Azymuth, itd. Danas izdaje pod imenima Harmonic 313 i Africa HiTech.

Steve Spacek, pravog imena Steve White, je producent i vokalista koji je karijeru počeo sa bandom sredinom 90tih. Band se zvao jednostavno Spacek. Nizom uspješnih izdanja, za Island Blue i !K7 izdavačke kuće, skrenuli su pažnju na sebe, i svi su im predviđali sjajnu budućnost, da bi od 2005. Steve krenuo u solo karijeru. Njegov single Dollar sa album prvijenca je producirao J Dilla, koji je kasnije postao svojevrstan klubski hit. Sa tim albumom, Space Shift, Steve Spacek se etablirao kao jedan od najinteresantijih UK artista, sa ogromnim katalogom različitih izdanja sa različitim artistima. Od 2010. je u projektu zvanom Africa HiTech, sa Warp Records kao matičnom izdavačkom kućom.

U večerašnjih 60 minuta slusate njihov energičan nastup sa par gramofona, par semplera, par sintova + Spacek na vokalima. Africa HiTech, nuff said!

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije