Radio Italia: Slušamo najljepše italijanske pjesme posvećene ženama

1
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Slušamo najljepše italijanske pjesme posvećene ženama
Foto: EPA - EFE / Eros Ramazzotti

Za osmomartovsku emisiju serijala Radio Italia urednik Faruk Čaluk sastavio je zanimljivu play listu.

S obzirom na to da se širom svijeta obilježava Međunarodni dan žena, slušat ćemo neke od najljepših italijanskih pjesama posvećenih ženama. 

Eros Ramazzoti, Andrea Bocelli, Fiorella Mannoia, Toto Cutugno samo su neki od izvođača koje ćemo slušati. 

Škole u KS dobile više od 1.700.000 KM: Evo na šta će biti utrošen novac

Škole u KS dobile više od 1.700.000 KM: Evo na šta će biti utrošen novac

Najavit ćemo i Dan italijanskog dizajna koji će se održati u četvrtak 9. marta u Sarajevu. Tim povodom, Ambasada Italije u Sarajevu u partnerstvu sa Akademijom likovnih umjetnosti Sarajeva i uz podršku kantona i grada Sarajeva najavljuje sjajni vizualni spektakl koji će potvrditi položaj Sarajeva na međunarodnoj karti velikih kulturnih događaja.

Digitalni umjetnik Franz Cerami, "ambasador dizajna" za ovu prigodu, predstavit će svoju instalaciju umjetnosti iluminacije po nazivom "Lumina" ispred mosta Festina Lente u četvrtak 9. marta, u 18:30.

Otići ćemo do Torina i obići trg Vittorio Veneto koji se prostire na površini od 31.000 kvadratnih metara i jedan je od najvećih u Italiji. 

Priču o Italiji u današnjoj emisiji završit ćemo receptom za slasni Tiramisu.

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom Italije u BiH u tri sedmična termina: srijedom u 12,10 i 17,00 i subotom u 16,00. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije