Nicole Willis & Umo Jazz Orchestra

Radiosarajevo.ba
Nicole Willis & Umo Jazz Orchestra
U današnjoj emisiji slušat ćemo album koji potpisuju američka pjevačica koja živi i radi u Finskoj, Nicole Willis i finski big band UMO Jazz Orchestra - My Name Is Nicole Willis.

Nicole Willis (1963.) odrasla je u Brooklynu, New York.Na početku karijere sarađivala je sa imenima kao što su Leftfield, Repercussions, Curtis MayfieldThe The... Solo karijeru počinje sa albumima Soul Makeover iz 2000. i Be It objavljenim 2003. Najpoznatija je po saradnjama sa The Soul Investigators i svojim suprugom Jimi Tenorom, koji je zajedno sa Pete Toikkaneom, gitaristom The Soul Investigatorsa, učestvovao u aranžiranju i pisanju kompozicija za album My Name Is Nicole Willis.

UMO ( Uuden Musiikin Orkesteri - Novi Muzički Orkestar ) osnovan je 1975. g, a od 1984. su pod pokroviteljstvom finskog javnog emitera, ministarstva kulture i grada Helsinkija.U svojoj karijeri sarađivali su sa imenima kao što su Dexter Gordon, Dizzy Gillespie, Gil Evans, Michael Brecker, John Scofield, Natalie Cole...

Emisiju možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu
u subotu u 17 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije