Johanna Strömquist, Ambasadorica Švedske u BiH na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Johanna Strömquist, Ambasadorica Švedske u BiH na Radiju Sarajevo
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Johanna Strömquist, ambasadorica Švedske u Bosni i Hercegovini

U redovnom terminu radijskog intervju koji je na programu u petak 11. februara u 12,10 , naša "rado slušana gošća" je Johanna Strömquist, ambasadorica Švedske u Bosni i Hercegovini. 

Važna tema o kojoj razgovaramo s ambasadoricom Strömquist je kvalitet zraka koji udišemo i ogromna podrška njene zemlje dugoročnim projektima po ovom pitanju.

Znate li da u Bosni i Hercegovini najmanje 3400 osoba na godišnjem nivou premine zbog komplikacija izazvanih zagađenjem zraka. Ovaj zabrinjavajući podatak je opomena za cjelokupnu zajednicu.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Ono što ohrabruje je da rješenja postoje, a za njih nam država Švedska nudi i značajnu podršku, potvrdila je ambasadorica. 

Dobre prakse iskazane na području Kantona Sarajevo podrazumijevaju utopljavanje javnih objekata. Na ovaj način, emisija ugljičnog dioksida je smanjena za 14.500 tona, a ostvareno je i preko 5 miliona KM uštede u korištenju energenata

 

Johanna Strömquist, ambasadorica Švedske u Bosni i Hercegovini - undefined

Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Johanna Strömquist, ambasadorica Švedske u Bosni i Hercegovini

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije