High Highs, Kimiko, Suuns

Radiosarajevo.ba
High Highs, Kimiko, Suuns

U novom izdanju emisije 50minuta, u njenome prvom dijelu, melodično i melankolično, akustičko i elektroničko sanjarenje iz Australije preko Njujorka. U pitanju je trio High Highs, koji je upravo izdao svoj prvi EP istoga imena. Izdanje je naišlo na prilično dobre reakcije, upravo zbog svoga nepretencioznog, a primamljivog zvuka.

High Highs su Oli Chang (electronika), Jack Milas (vokal) i Zach Lipkins (bubnjevi). Trenutno žive i djeluju u Njujorku, a njihov je zvuk javnome mijenju zapao za uši za ovogodišnjeg izdanja SXSW (South by Southwest) muzičkog festivala u Austinu, Texas, inače jednome od najvećih te vrste u SAD-u. Ubrzo nakon toga, oni su našli i izdavačku kuću, te potpisali za Rocket Records, dio Rocket Music Entertainment Group, kompanije mnogo starijeg i poznatijeg pop kolege Elton Johna.

Upravo za Rocket je izašao 21. novembra debi EP High Highs.

 

U drugom dijelu 50minuta, jedna još delikatnija delicija. Electro pop/rock na osobito fini način.

Oni su Kimiko, vrlo lijepa kombinacija electra i pop/rocka sa umjerenom tendencijom ka eksperimentu, a njihov novi studijski album From Our Room to Yours, je izašao 22. novembra za etiketu Geenger Records.

Dakle, iz njhove sobe u našu dolazi nam 11 numera, koje su rezultat zgodnog umijeća Lore i Zorana, hrvatskog dua koji je pod nazivom Kimiko nekada ranije bio četvorka, i čija je muzika u toj nekoj prošlosti podsjećala na najbolje dane brit popa u kombinaciji sa electro popom. Sjajno su Kimiko počeli, ali su onda lagano iščezli sa scene. Zapravo, djelovali su tiho u nekoj pozadini stvari, sa ponekom pjesmicom i sporednim projektima, sve do prije nekoliko mjeseci kada su Lora i Zoran objavili da odlaze u London snimati novi album.

Kako su rekli, tako su i učinili, i 22. novembra je izašlo izdanje From Our Room to Yours - “nježan, na momente bučan, električan, analogan, digitalan, sanjiv i razbuđujući – album koji je ustvari sve ono što treba biti!”kako ga duo opisuje.

 

U trećem dijelu 50minuta iz Hrvatske se selimo u Kanadu. U Montrealu nas očekuje četvorka koja sebe još ne shvaća ozbiljno, ali zato zvuči ozbiljno, pa nerijetko i veoma mračno. Oni se zovu Suuns, a njihova muzika postoji u svijetu između teške elektronike, popa, rocka i izleta u eksperiment. Svoje su prvo izdanje izdali nekad u ovo vrijeme prošle godine, a sada se vraćaju sa novim EP-jem. Naslov mu je Bambi.

Uprkos njegovu bajkovitu naslovu, EP Bambi nosi jezivu priču o ljubavi, gubitku i ponovnom nalasku...

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije